Scrapbooken

Scrapbooken is de term die gebruikt wordt voor het maken van een plakboek. Het is een hobby welke erg veel creativiteit van de beoefenaar verlangd, maar waarbij in feite alles mogelijk is. Door allerhande creaties en decoraties op een fantasievolle manier in te plakken in een album, wordt op geheel eigen wijze een fotoalbum in elkaar gezet.

Wanneer je ook wilt beginnen met scrapbooken als hobby, zul je eerst moeten weten hoe je dit het beste aanpakt. Wat heb je bijvoorbeeld allemaal nodig om te kunnen starten? Daarover leggen we je hieronder meer uit.

De materialen

In feite kun je voor scrapbooking een verscheidenheid aan materialen gebruiken, maar er zijn natuurlijk altijd een aantal benodigdheden die absoluut niet kunnen ontbreken. Dit zijn onder andere een schaar, een scherp mesje of snijapparaat, stempelinkt, diverse kleuren en soorten papier, lijm, potloden in verschillende hardheden, een gum en verschillende soorten pennen. (dunnere en dikkere fineliners, een kroontjespen, balpen, enz.)

Verder kun je in feite met niet al te veel materialen beginnen, om zo eerst eens te kijken of je het leuk vindt om te scrapbooken. In de loop van de tijd zul je merken dat, wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, je voorraad aan knutselmaterialen snel zal uitbreiden. Naast de genoemde basismaterialen kun je met scrapbooken namelijk ook gebruik maken van allerhande rest spulletjes. Denk hierbij aan stickertjes, washi tape, plakpareltjes, verf en stempels. Eigenlijk alles dat je op een creatieve manier kunt verwerken, kun je gebruiken voor het scrapbooken.

Om je nieuwe hobby niet direct een rib uit je lijf te laten koste, zijn er tegenwoordig gelukkig talloze winkels waar je voor niet al te veel geld de eerste basisbenodigdheden kunt aanschaffen. Loop gewoon eens de Action, Wibra of Xenos binnen, en je zult gegarandeerd met de eerste spulletjes naar huis gaan.