Je huis een update geven met smaakvolle kunstobjecten

Is het tijd om je woonkamer, hal of slaapkamer een nieuwe impuls te geven? Dan wil je dat natuurlijk in stijl doen, met strakke lijnen en een beperkt kleurenpalet. Gehaakte wandkleedjes en behang in alle kleuren van de regenboog zullen in dat geval niet langer bij jouw woonstijl passen. Om je huis stijlvol te decoreren kunnen de hieronder beschreven objecten, die een kalme en evenwichtige sfeer creëren, wellicht interessant voor je zijn.

Strakke wandspiegels

Een spiegel speelt met licht en geeft een onwerkelijk effect aan de kamer waarin deze hangt. Het is een decoratie-element maar eigenlijk ook niet, omdat een spiegel in feite een deel van je inrichting herhaalt. Op dit moment zijn ronde spiegels erg gewild. Je kunt bij online winkels zoals nl.bgastore.be ook spiegels met een goudkleurige waas of met een aantrekkelijke gouden rand verkrijgen. Een bonuseffect van een spiegel: je interieur lijkt er automatisch een stukje groter door.

Ingetogen posters

Ook voor posters geldt dat rustige afbeeldingen in grijs-, pastel- en crèmetinten op dit moment trendy zijn. Dit soort wandplaten zijn veel aangenamer voor het oog dan rumoerige muziekbandposters of kitscherige schilderijen met felle kleuren. Kijk eens naar de aantrekkelijke zwart-witposters van foto’s waarop landschappen, close-ups van planten of stedelijke taferelen zijn afgebeeld. Ook interessant zijn retro posters uit de popart-traditie en reproducties van minimalistische beeldende kunstwerken. Dit soort posters geeft je woonkamer direct veel meer cachet en blijven ook bij de honderdste blik die je erop werpt nog boeien.

Stemmig woontextiel

Als je veel woonkussens in overdreven of oubollige kleuren bezit, geef die dan een nieuwe look met moderne, sober gekleurde kussenslopen. En vervang je lelijke dekens uit de outlet door exemplaren die wél het oog van de criticus kunnen weerstaan. Scandinavische tinten zoals crème, grijs, roesttinten, aardetinten, bruintinten en champagne zijn op dit moment in de mode. De stoffen die je in huis zou moeten halen voor kussens en plaids zijn linnen, terje en polyester, al dan niet met interessante structuurpatronen.

Grote fotoalbums

Wat is er leuker dan je bezoekers te laten meegenieten van jouw laatste vakantie? Of ze een blik te gunnen op je artistieke portfolio? Een koffietafelalbum vol met foto’s krijgt het voor elkaar. Zo’n groot boek heeft toch wat meer stijl dan elke dag nieuwe foto’s op social media plaatsen, en bovendien maakt het jouw persoonlijke fotocollectie een stuk exclusiever.

Iconische kamerplanten

Grote planten met enorme bladeren en dikke stengels hebben een monumentale en krachtige look. Daardoor vormen ze eigenlijk natuurlijke, pretentieloze sculpturen. Planten, die van nature een aantrekkelijke uniforme kleur bezitten, hebben een serene uitstraling en daardoor een rustgevende uitwerking op mensen. Bovendien bezitten grote planten die tot het plafond reiken de kracht om een saaie hoek in één keer interessant te maken. Plaats een flinke tropische plant in het midden van je woonkamer: het natuurlijke object wordt direct de blikvanger in je woning. Of vul alle hoeken van de kamer met planten en waan je in je eigen oerbos. Wissel de planten tactisch af met de andere decoratie-elementen die we in deze tekst hebben besproken, en je huis krijgt direct een geheel nieuwe atmosfeer.