Laat je inspireren door Aurora Borealis

Een betoverend natuurverschijnsel dat menig mens graag eens wil zien én meemaken is ongetwijfeld het noorderlicht. In Nederland wordt Aurora Borealis maar zelden gespot, maar in het hoge Noorden, zoals in IJsland en Canada, is dat wel anders. Omdat het noorderlicht zo’n bijzonder verschijnsel is heeft een groot aantal kunstenaars geprobeerd dit spectaculaire natuurfenomeen vast te leggen in de vorm van schetsen, schilderijen en fotomateriaal.

Noorderlicht posters

Dankzij dit beeldmateriaal zijn er nu ook posters verkrijgbaar met daarop het noorderlicht in al haar wondere facetten, zodat wij onze woon- en slaapkamers op originele wijze kunnen verfraaien. Deze posters zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en bovendien betaalbaar. Dus laat je inspireren door Aurora Borealis en maak van je woning een betoverende plek!

Andere kunstwerken

Zoals reeds gezegd heeft het noorderlicht ook kunstschilders geïnspireerd. Een van die beeldende kunstenaars is Erna van der Veen die een fraai landschap in het schijnsel van het magische poollicht heeft geschilderd dat hier te bewonderen is. Ook wijlen Louis Apol (1850-1936) die zich voornamelijk bezighield met het schilderen van winterlandschappen, heeft het noorderlicht destijds vastgelegd. Zijn olieverf schilderij “Noorderlicht bij Nova Zembla” laat weer een heel ander landschap zien dan het kunstwerk van Erna van der Veen, wat erop duidt dat het noorderlicht velerlei hoedanigheden kan aannemen.