Wat trek je aan naar de opening van een expositie?

Kunstexposities zijn je van het. Het is dé nieuwe culturele hangplek voor mensen om elkaar te ontmoeten en rond te lopen. Niet alleen kun je er veel leren over kunst zelf, maar ook is er een rijke cultuur en geschiedenis die wordt uitgebeeld. Vaak zie je er een prachtige weerspiegeling van de samenleving waarin we leven naar voren komen.

Vooral de grotere exposities zijn een hele happening, zeker in deze tijd waarin lockdowns het lastig maken om exposities bij te wonen. Als je jezelf onder de gelukkigen mag rekenen met een uitnodiging voor een opening, dan kun je echt niet in je alledaagse kloffie aan komen zetten. Er is een bepaalde dresscode, en gelukkig maar! Want wat is nou leuker dan een goed excuus om een nieuwe outfit te scoren? Op NA-KD kun je alvast alle inspiratie opdoen voor het perfecte ensemble. Maar in welke categorie moet je het voor zo’n opening van een kunstexpositie eigenlijk zoeken?

1. Geraffineerd en sexy

Hou je look geraffineerd en toch ook sexy. Een zwarte of witte jumpsuit of broekpak zijn hier uitermate geschikt voor. Ook een zwarte blazer, gecombineerd met een uitlopende broek doet het altijd goed. Je kunt ook gaan voor een artistieke rok gecombineerd met een topje in een effen kleur. En natuurlijk mogen de juiste schoenen niet ontbreken. Met een goed paar hakken maak je elke look tot in detail af.

2. Jassen en blazers

Blazers en jasjes zijn absoluut een grote ja en graag gezien bij een opening van een kunstshow. De verfijning en stijl passen perfect omdat deze kledingstukken niet overdreven formeel zijn, maar precies goed voor de gelegenheid. Je kunt hierbij denken aan een trenchcoat die nooit uit de mode gaat of voor een zwarte blazer gecombineerd met een broek met uitlopende pijpen.

3. Accessoires

Natuurlijk mogen accessoires niet ontbreken bij de juiste look voor deze kunstshow. Accessoires kunnen een look maken of breken en zijn ontzetten belangrijk. Misschien denk je, omdat het kunst betreft, dat je moet gaan voor iets groots en eigenzinnigs, maar niets is minder waar. Hou de themawoorden ‘sexy’ en ‘geraffineerd’ in gedachten voor je look. Kies een mooie subtiele halsketting en/of kleine oorbellen. Denk bij tassen en schoenen aan iets met kleur, om zo je hele look samen te brengen en net dat accentje te geven waarmee je opvalt.

4. Jurken

Jurken, jurken en nog eens jurken! Jurken zijn perfect voor deze gelegenheid. Ga voor iets met halflange lengte als je echt indruk wil maken. Met een ‘little black dress’ daarentegen kun je jouw lichaam showen en toch geraffineerd overkomen. Lange jurken zijn natuurlijk geweldig, want hiermee straal je finesse uit en kun je gaan voor een koninklijke uitstraling. Kies bij een lange jurk wel voor een printje om er een casual draai aan te geven. Je gaat naar een expositie, niet een operavoorstelling.